Справа ексдиректора порту «Чорноморськ»: обвинуваченого заочно заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про заочний запобіжний захід фігуранту.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту директора ТОВ «Автотехцентр» Дмитра Травинова, якого САП обвинувачує у посередництві в одержанні неправомірної вигоди колишнім виконувачем обов'язків керівника державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ» Ігорем Шевченком.

Таке рішення 28 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - задовольнити. Обрати щодо обвинуваченого (Дмитра Травинова – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС призначив на 18 липня підготовче засідання. Втім декілька суддів зробили самовідвід через участь у справі на стадії досудового розслідування. Наразі колегію судді визначена у складі: головуючого Віталія Крикливого, суддів Лесі Федорак та Віктор Ногачевського.

Нагадаємо, 10 грудня Шевченка разом із посередником викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, керівник порту «Чорноморськ» та його посередник Дмитро Травінов висловили пропозицію до представника приватної компанії надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тисяч доларів.

Ці гроші вони вимагали за схвалення кредитором в особі ДП «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – приватної фірми, справа про банкрутство якого розглядається в одному із господарських судів. Схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало би змогу компанії-інвестору, у представника якої вимагали неправомірну вигоду, відновити господарську діяльність на території порту. Пізніше їм повідомили про підозру. Як відомо, НАБУ оголосило Травинова в розшук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: