У Харкові сталася масштабна аварія на тепломережі: 2 райони залишилися без опалення

Читать на русском
У Харкові 3 грудня сталася масштабна аварія на тепломережі. Через це у Немишлянському та Індустріальному районах відключили опалення.
Ілюстративне фотоФото – 24 канал

У суботу, 3 грудня, у Харкові сталася аварія на тепломережі, в результаті якої 2 райони залишилися без опалення.

Про це повідомляє КП «Харківські теплові мережі» у Telegram.

«Дефект на тепломагістралі великого діаметру. Працівникам довелося оперативно відключити 11 теплорозподільчих станцій та частково злити комунікації будинків по бульвару Юр’єва, щоб запобігти розморожуванню системи», – йдеться у повідомленні.

Опалювальний сезон: з якими проблемами зіткнулися українські містаЯкі в українських містах виникли проблеми під час опалювального сезону 2022/2023 – на інфографіці.

Відомо, що опалення відключили у Немишлянському та Індустріальному районах. Ділянка 95 магістралі у Немишлянському районі діаметром 1000 мм не витримала жорсткого режиму перепадів напруги. Цей дефект швидко локалізували, а ділянку розкопали та відкачали воду.

«Ведуться зварювальні роботи. Усі будинки отримають тепло одразу після усунення дефекта на трубі. Під'їзди оперативно розповітрять», – додали в компанії.

Опалення відсутнє на таких вулицях: вул. Рибалко, Філіпова, Багратіона, пр-т Олександрівський, пр-т Героів Харкова, вул. Ощепкова, вул. Ак. Підгорного, пров. Снєгірьовський, вул. Танкопія, вул. Харківських Дивізій, бульв. Б. Хмельницького. А також в Індустріальному районі по вул. Северина Потоцького та пр-ту Олександрівському.

Відомо, що 95 магістраль є однією з найстаріших теплових артерій міста. Вона несе велике навантаження по транспортуванню тепла від ТЕЦ-3.

Нагадаємо, від двох до трьох мільйонів українців, ймовірно, можуть залишити свої будинки через настання холодів.

У містах та областях України розгорнуто 5248 «пунктів незламності», якими скористалися 100 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: