У Києві 1 грудня будуть екстрені відключення світла

Читать на русском
1 грудня у Києві застосовуватимуть екстрені відключення світла. Графіки не діятимуть, однак час обмежень може скоротитися.
Ілюстративне фотоФото – ДТЕК

У четвер, 1 грудня, у Києві продовжаться екстрені відключення електропостачання.

Про це повідомила пресслужба ДТЕК у Telegram.

Зазначається, що графіки відключень цього дня не діятимуть.

«Ми намагаємось якнайшвидше повернутись до відключень по графіку, але діємо відповідно до ситуації в енергосистемі», – зазначили у повідомленні.

Українцям дали поради, як зберегти продукти без електрикиМОЗ дало українцям поради, як зберігати продукти при відключенні світла та непрацюючих холодильниках.

Крім того, гендиректор компанії-постачальника Yasno Сергій Коваленко заявив, що час відключень світла скоротиться. Саме тому енергетики вже орієнтуються на стабілізаційні графіки, до яких вже наближаються.

«У понеділок кияни у середньому відключалися на 9 годин, а вчора – менше ніж на 7 годин на добу. Сьогодні і самі обмеження були меншими – 545 МВт. Протягом дня відключалося 953 тисячі клієнтів, на 5 тис менше, ніж учора. Але поки що ми все одно в режимі екстрених відключень», – підкреслив він.

Нагадаємо, Міністерство енергетики України доручило Держенергонагляду проводити перевірки обленерго на дотримання ними графіків відключень електроенергії. Також буде перевірятися технічний стан протиаварійної автоматики.

Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на вечір 30 листопада близько 6 мільйонів українців залишаються без світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: