Окупанти вранці вдарили по лікарні на Сумщині, загинув підліток

Читать на русском
Російські війська вдарили по лікарні у Білопіллі Сумської області. Будівля зазнала масштабних руйнувань. Загинув 15-річний хлопчик.

Російські війська вранці у середу, 30 листопада, вдарили по лікарні у Білопіллі Сумської області. Будівля отримала масштабні руйнування, пошкоджені й будинки, що стояли поруч. Загинув 15-річний хлопчик.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький у Telegram.

Обстріли Сумщини: за останню добу по області випустили майже 130 боєприпасівЯк зазначається, протягом дня росіяни випустили по прикордонню 129 мін, снарядів та іншої вибухівки.

«Місто ворог обстріляв із САУ (20 «прильотів»). 15-річний хлопчик був у той час на вулиці. На жаль, дитина загинула на місці. Російські снаряди вибухали на території місцевої лікарні саме в той час, коли в медзакладі вівся прийом і було багато пацієнтів. Руйнування масштабні. Пряме влучання було на другому поверсі. Там повністю зруйнована стіна», – написав він.

Глава ОВА уточнив, що пошкоджено стоматологічний та хірургічний кабінети. Вибито майже всі вікна на всіх чотирьох поверхах, зруйновано операційний блок.

«Наразі тут працюють рятувальники – розбирають завали. Не підлягають ремонту і чотири автомобілі, припарковані біля лікарні», – додав він.

Снаряди також влучили у приміщення прокуратури.

Заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко уточнив, що лише за останню добу російські війська здійснили 158 артилерійських та 28 мінометних обстрілів Сумщини.

«Внаслідок цих обстрілів пошкоджено приватні будинки, лінії електропередач, зерносклади, сільськогосподарську техніку, приватні автомобілі та адміністративні будівлі. Жертв немає», – написав він сьогодні вранці.

Нагадаємо, 29 листопада на Сумщині після обстрілів без світла залишилися тисячі мешканців.

Окупанти у вівторок обстріляли обласну клінічну лікарню у Херсоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: