Суд продовжив обов'язки підозрюваного судді з Івано-Франківської області

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження обов'язків підозрюваним судді та адвокату.
Володимир П'ятковський

Вищий антикорупційний суд продовжив до 25 січня строк дії обов'язків, покладених на суддю Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Володимира П'ятковського. Його підозрюють в одержанні 1200 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 25 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Володимира П'ятковського – ред.) у кримінальному провадженні № 52022000000000241 від 02.09.2022 - задовольнити частково. Продовжити щодо підозрюваного (Володимира П'ятковського – ред.) строк дії покладених на нього обов'язків на 2 місяці - до 25 січня 2023 року включно, у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави», – йдеться в рішенні.

Суддя зобов'язаний: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі території Івано-Франківської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від будь-якого спілкування зі свідком та підозрюваним, а також утримуватись від спілкування щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру, з ще двома свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Також суд продовжив до 25 січня строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного адвоката. Їхній перелік такий самий як і в судді.

Нагадаємо, ВАКС обрав судді Коломийського міськрайонного суду П'ятковському запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 744 300 грн. Його пособнику-адвокату – 198 480 грн застави. На обох поклали низку обов'язків.

Нагадаємо, під час ході досудового слідства встановлено, що суддя за пособництва адвоката одержав від громадянина 1200 доларів неправомірної вигоди за не притягнення до відповідальності за адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП.

Підозра підписана заступником генерального прокурора - керівником САП. 30 вересня 2022 року за його дорученням прокурором та детективами НАБУ указаним особам вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Слідство у цій справі продовжене до 30 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: