Бої на Кінбурнській косі: у Силах оборони розповіли про ситуацію

Читать на русском
На Кінбурнській косі у Миколаївській області продовжуються бойові дії, роботу ускладнюють погодні умови.

На Кінбурнській косі у Миколаївській області продовжуються бойові дії, роботу ускладнюють погодні умови.

Про це повідомила спікер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону у понеділок, 28 листопада.

Аналітики пояснили значення деокупації Кінбурнської косиЗвільнення Кінбурнської коси дозволить Україні контролювати виходи до ряду портів, збільшити військово-морську активність та потенційно провести переправу на лівий берег Дніпра.

«Там (на Кірнбурнській косі – ред.) відбувається те саме, що відбувається по всій Україні – війна. Там відбуваються бойові дії, і робота дуже складна, в тому числі через специфічні погодні умови: шторми, вітер. Специфічне та саме географічне розташування, та розмови про те, що до зернового коридору слід приєднувати Миколаївську область», – сказала вона.

За словами спікера, все це дуже великий спектр факторів, які потрібно враховувати і дочекатися офіційного зведення Генштабу.

«Тільки вони можуть повідомити про те, що справді відбувається, і коли справді можна радіти», – сказала Гуменюк.

Нагадаємо, у ЗСУ повідомляли, що для повної деокупації Миколаївської області залишилося звільнити три населені пункти на Кінбурнській косі.

В ISW писали про те, що російські військові розглядають український контрнаступ через Дніпро та/або через Кінбурнську косу як «дуже небезпечний».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: