Звільнення Кінбурнської коси: ЗСУ залишилося відбити три населені пункти

Читать на русском
Українським військовим залишилося деокупувати три населені пункти на Кінбурнській косі, щоб повністю звільнити від окупантів Миколаївщину.
Колаж 24 каналу

Українським військовим залишилося деокупувати три населені пункти на Кінбурнській косі, щоб повністю звільнити Миколаївську область від російських окупантів.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім зранку у вівторок, 22 листопада.

Аналітики пояснили значення деокупації Кінбурнської косиЗвільнення Кінбурнської коси дозволить Україні контролювати виходи до ряду портів, збільшити військово-морську активність та потенційно провести переправу на лівий берег Дніпра.

«У нас там залишилося три населені пункти на Кінбурнській косі для того, щоб ми зовсім, навіть юридично вийшли з області, що воює», – сказав він.

Глава ОВА також додав, що у Миколаївській області проводиться робота щодо відновлення деокупованих територій.

Нагадаємо, 12 листопада Віталій Кім заявив, що українські військові деокупували вже майже всю Миколаївську область, окрім Кінбурнської коси.

Днями на Кінбурнській косі та Олешках українські військові знищили десятки російських загарбників, а також ворожу техніку.

В ISW писали, що звільнення Кінбурнської коси від окупантів дозволить проводити операції на лівому березі Херсонської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: