Аналітики пояснили значення деокупації Кінбурнської коси

Читать на русском
Звільнення Кінбурнської коси дозволить Україні контролювати виходи до ряду портів, збільшити військово-морську активність та потенційно провести переправу на лівий берег Дніпра.

Звільнення Кінбурнської коси від окупантів потенційно дозволить проводити операції на лівому березі Херсонської області.

Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією Сил оборони Півдня, українські сили в умовах інформаційної тиші проводять військову операцію на Кінбурнській косі. Кінбурнська коса – остання ділянка території, окупована російськими військами в Миколаївській області.

Після звільнення правобережжя Херсонської області дороги до Криму будуть під вогневим контролем ЗСУ – FTВідхід російських військ із правого берега Херсонської області дозволить ЗСУ взяти під вогневий контроль сухопутний міст у Крим – дороги, по яких росія постачає свої війська.

Кінбурнська коса знаходиться всього за 4 км через протоку від Очакова і дозволяє контролювати вхід у Дніпро та Південний Буг, а також до Миколаївського та Херсонського міських портів. Російські сили використовують позиції на Кінбурнській косі для завдання планових ракетно-артилерійських ударів по українських позиціях в Очакові, на півдні Миколаївської області та інших районах уздовж контрольованого Україною узбережжя Чорного моря.

Коса також знаходиться поза 25 км зони досяжності артилерійських знарядь калібру 152 мм, зосереджених на лівому березі Дніпра.

«Контроль над Кінбурнською косою дозволить українським силам відбивати удари росії по контрольованому Україною узбережжю Чорного моря, активізувати військово-морську активність у цьому районі та проводити операції з переправи на лівий (східний) берег у Херсонській області під значно меншим вогнем російської артилерії», – пояснив в ISW.

Нагадаємо, днями українські військові обстріляли позиції російських загарбників на Кінбурнській косі та на лівому березі Дніпра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: