103 млн грн збитків УЗ: обвинуваченого організатора будуть судити заочно

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про здійснення спеціального судового провадження відносно обвинуваченого.

Вищий антикорупційний суд вирішив заочно судити колишнього менеджера компанії «Вог Аеро Джет» Анатолія Савича. Його САП вважає організатором зловживань, які завдали 103 млн грн збитків філії ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 24 листопада ухвалив ВАКС за клопотанням прокурора, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про здійснення спеціального судового провадження відносно (Анатолія Савича – ред.) задовольнити. Здійснювати спеціальне судове провадження у кримінальному провадженні №52017000000000065 від 27.01.2017 відносно (Анатолія Савича – ред.) за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 27 частиною 2 статті 364 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям УЗ та представнику компанії «Вог Аеро Джет». За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексначальника філії ЦЗВ УЗ Віталія Цвігуна, ексначальника управління обліку нафтопродуктів та складського господарства ЦЗВ Валерія Нікіфорова та ексменеджера компанії «Вог Аеро Джет» Анатолія Савіча. Як встановило слідство, на початку 2017 року посадовці УЗ вжили узгоджених дій для отримання одним із постачальників дизельного пального безпідставного підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн грн.

Більш того, попри наявність чинних попередніх контрактів, які дозволяли УЗ продовжувати отримувати пальне за нижчими цінами, службові особи залізниці умисно наполягли на виконанні поставок саме за новими, вищими на 15-20% розцінками.

Організатором вказаний зловживань, на думку слідства, є представник компанії «Вог Аеро Джет» Анатолій Савич, якого заочно судять як організатора інших зловживань на «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: