ВАКС відмовився закрити справу експосадовця Офісу генпрокурора

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився закривати та повертати обвинувальний акт прокурору у справі за обвинуваченням колишнього посадовця ОГП.

Вищий антикорупційний суд відмовився закрити справу колишнього начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності Офісу генерального прокурора Олега Гальченка-Авілова та Ігоря Осиповича, яких підозрюють у підбуренні до підкупу керівництва ОГП.

Таке рішення 21 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Так само суд відмовився повертати прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувальний акт у цій справі.

«У задоволенні клопотання обвинуваченого про закриття кримінального провадження відмовити. У задоволенні клопотання обвинуваченого про повернення обвинувального акту відмовити», – йдеться в рішеннях.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря прокурора Офісу генпрокурора та його посередника. За інформацією «Слово і діло», йдеться про заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності та звільнення прокурорів з посад департаменту кадрової роботи та державної служби Офісу генерального прокурора Захара Антипова. Суд узяв його під варту з альтернативою застави.

Також НАБУ і САП повідомили про підозру й начальнику відділу ОГП Олегу Гальченко-Авілову. За версією слідства, вони підбурили громадянина до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу генпрокурора за ухвалення рішення про повернення 4 дороговартісних автомобілів (Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover), вилучених в ході обшуків, і подальше закриття кримінального провадження. Кошти мали бути передані працівникам прокуратури із залученням посередника, проте вони залишили їх у себе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: