В Україні щодня витрачають більше снарядів артилерії, ніж за місяць в Афганістані – ЗМІ

Читать на русском
Українські військові здійснюють за один день більше пострілів з артилерії, ніж це робили за один місяць в Афганістані.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Від початку повномасштабного вторгнення росії українські захисники здійснюють тисячі пострілів з артилерії на день. Через це на Заході почалися проблеми зі зброєю.

Про це повідомляє The New York Times.

За словами представників НАТО, їх приголомшує кількість використаної артилерії в Україні. Відомо, що в Афганістані сили альянсу випускали по 300 снарядів на день та не турбувалися щодо роботи ППО.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«День в Україні – це місяць або більше в Афганістані», – зазначиа експерт з оборони в Європейській Раді з міжнародних відносин Камілла Гранд.

Також високопоставлений чиновник НАТО розповів, що минулого літа на Донбасі українські військові робили щодня від 6 до 7 тисяч артилерійських пострілів. Водночас російські окупанти за такий період могли випустити від 40 до 50 тисяч артилерійських снарядів.

Відомо, що у США щомісяця виробляють лише 15 тисяч снарядів. Для збільшення виробництва 155-міліметрових снарядів до потрібних обсягів Вашингтону потрібно 4-5 років.

Однак офіційні особи США наголошують, що у їхній країні все ще достатньо техніки для того, щоб допомагати Україні та захищати свої інтереси на інших територіях.

Нагадаємо, низка західних компаній почали розширювати свої потужності та збільшувати виробництво зброї.

Також Міністерство оборони США організувало у Польщі пункт ремонту західного артилерійського озброєння, яке передали в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: