У ДТЕК обіцяють зменшити тривалість відсутності світла для Києва – деталі

Читать на русском
Такий режим буде діяти поки не вдасться знизити дефіцит генерації електроенергії та ситуація в енергосистемі не стабілізується.
Корреспондент.net

У суботу, 26 листопада, світло у Києві вмикатимуть таким чином, щоб перерва в електропостачанні для кожного споживача складала не більше 5 годин, оскільки стабілізаційні графіки наразі не діють.

Про це повідомляє ДТЕК «Київські електромережі».

«Ситуація в енергосистемі лишається надзвичайно складною, тому по всій країні, в тому числі в місті Київ продовжують застосовуватись екстрені відключення електроенергії», - йдеться у повідомленні.

Енергетики ввели в роботу ще один атомний блок, та дефіцит електроенергії зберігаєтьсяУ суботу, 26 листопада, енергетики ввели в роботу ще один атомний блок українських АЕС. Дефіцит електроенергії становить 25 відсотків.

Згідно з інформацією ДТЕК, починаючи з 26 листопада вмикатимуть світло всім мешканцям столиці таким чином, щоб перерва в електропостачанні для кожного клієнта складала не більше 5 годин.

«Стабілізаційні графіки наразі не діють. Такий режим буде діяти поки вдасться знизити дефіцит генерації електроенергії та ситуація в енергосистемі не стабілізується», - додали у ДТЕК.

Нагадаємо, що станом на вечір 25 листопада Київ був забезпечений електроенергією тільки на 30% від потреби споживачів.

Раніше ми повідомляли, скільки мешканців Києва залишаються без електрики.

За словами президента Володимира Зеленського, на вечір 25 листопада понад 6 мільйонів українців все ще були без світла. Найбільше проблем у столиці, а також у Київській області, Одещині, Львівщині, Вінницькій та Дніпропетровщині.

Також нагадаємо, що Україна з 26 листопада відновила подачу електрики до визволеного Херсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: