2,5 роки ув'язнення: Верховний суд затвердив вирок ексдепутату Київської облради

Читать на русском
Касаційна інстанція залишила без змін вирок, оголошений колишньому депутату з Київської області. Йому залишили позбавлення волі.

Верховний суд підтвердив вирок, яким до 2,5 років позбавлення волі засудили колишнього депутата Київської обласної ради Олександра Мефодія.

Таке рішення 21 листопада ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Вирок Вищого антикорупційного суду від 15 червня 2020 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 1 лютого 2022 року щодо (Олександра Мефодія – ред.) залишити без зміни, а касаційну скаргу з доповненнями захисника - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 15 червня колегія суддів ВАКС визнала Мефодія винним у зловживанні впливом поєднано з вимаганням неправомірної вигоди (частина 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України). Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком у 5 років із частковою конфіскацією майна, а саме автомобілю Opel Astra. Пізніше Апеляційна палата ВАКС зменшила покарання до 2,5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, як встановив суд, депутат за 5 тисяч доларів обіцяв приватному підприємцю, використовуючи своє службове становище, вплинути на співробітників правоохоронних органів у здійсненні підприємницької діяльності, що стосується заготівлі деревообробної продукції. Його викрили під час одержання грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: