ВАКС призначив до розгляду справу ексректора Донецького медуніверситету

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчив підготовче засідання і призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього ректора медичного університету.
Петро Кондратенко

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього ректора Донецького національного медичного університету Петра Кондратенка в одержанні неправомірної вигоди та легалізації коштів.

Таке рішення 17 березня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовче судове засідання. Призначити у відкритому судовому засіданні судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням Петра Кондратенка у вчиненні кримінальних правопорушень», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, в ДонНМУ існує система поборів з іноземних студентів за оформлення у ВНЗ. Посадові особи університету нібито систематично вимагали хабарі від представників комерційних структур, які спеціалізуються на підборі і подальшому оформленні іноземних студентів в українських ВНЗ, під загрозою створення штучних перешкод під час оформлення закордонних абітурієнтів у медуніверситет.

Органи правопорядку задокументували у 2018 році факти отримання Кондратенком від представника комерційної структури двох елітних автомобілів марки BMW загальною вартістю понад 100 тисяч доларів за невтручання в прийом студентів. Автомобілі знайшли під час обшуків у Краматорську і Кропивницькому, де розташовані філії медуніверситету.

Нагадаємо, ВАКС залишив у себе справу ексректора ДонНМУ Кондратенка. Також антикорупційний суд призначив до розгляду справи про підкуп голови Фонду держмайна та про збитки СхідГЗК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: