Президента НААН підозрюють в одержанні хабаря

Читать на русском
Правоохоронці вручили підозру директору національної академії аграрних наук (НААН) Ярославу Гадзалу через елітний позашляховик, який він отримав як подяку.
Фото з відкритих джерел

Правоохоронці вручили підозру директору національної академії аграрних наук (НААН) Ярославу Гадзалу через елітний позашляховик, який він отримав як «подяку».

Про це повідомила пресслужба поліції.

За версією слідства, він отримав автівку за внесення особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і подальшу передачу відповідних матеріалів на розгляд президії НААН.

Посадовцю повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожуватиме покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання керівнику НААН запобіжного заходу, а також повідомлення про підозру іншим фігурантам, причетним до правопорушення.

Нагадаємо, раніше САП скасовувала підозру Гадзалу у причетності до заволодіння особливо цінними землями НААН. У січні цьогоріч НАБУ оголосило підозри Гадзалу те ще чотирьом топпосадовцям НААН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: