Кім розповів, скільки людей повертаються на Миколаївщину щодня

Читать на русском
Щодня понад 500 мирних жителів повертаються до Миколаївської області. Тих, хто виїжджає, майже немає.

Щодня понад 500 мирних жителів повертаються до Миколаївської області. Сьогодні в регіоні проживає вже понад половини громадян, від кількості на момент вторгнення росії.

Про це заявив голова ОВА Віталій Кім на брифінгу в середу, 23 листопада.

Аналітики пояснили значення деокупації Кінбурнської косиЗвільнення Кінбурнської коси дозволить Україні контролювати виходи до ряду портів, збільшити військово-морську активність та потенційно провести переправу на лівий берег Дніпра.

«На постійній основі протягом усього часу з 24 лютого у нас працювали евакуаційні автобуси. Але понад три місяці вони не заповнюються, навіть один. Тому така програма (евакуацієї – ред.) у нас є, бажаючі залишають заявки, але у нас виїжджають одиниці. Але понад 500 людей повертається щодня на Миколаївщину», - розповів він.

За його словами, кількість жителів у регіоні нині становить понад половину від того, що було до початку повномасштабного вторгнення рф на територію України.

«До 24 лютого на території області проживало приблизно 1 млн. 200 тисяч осіб. Станом на сьогодні цифра – понад 600 тисяч. Тобто, люди повертаються і зараз більше половини - вже в регіоні», - додав Кім.

Нагадаємо, ЗСУ залишилося звільнити ще три населені пункти на Кінбурнській косі для того, щоб Миколаївська область вважалася повністю деокупованою.

Після цього Миколаївський порт зможе брати участь у «зерновому коридорі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: