Занадто небезпечно: жителів Миколаєва просять почекати з поверненням в місто

Читать на русском
За його словами, поки неможливо зрозуміти, наскільки зміниться ситуація в плані безпеки, оскільки раніше Миколаїв обстрілювали з-під Херсона з комплексів С-300
Ілюстративне фотоGetty Images

Незважаючи на те, що останнім часом, після звільнення Херсона від російських окупантів, Миколаїв стали значно менше обстрілювати, в місті ще небезпечно, до того ж, немає води, тому повертатися в місто поки не варто.

Про це розповів мер міста Олександр Сєнкевич на брифінгу в «Медіацентрі Україна».

«На сьогодні я продовжую говорити миколаївцям про те, щоб вони поки не поверталися в Миколаїв. По-перше, через відсутність води. По-друге, через можливі обстріли» - зазначив він.

У Миколаєві назвали кількість загиблих та поранених з початку вторгнення рфВнаслідок вторгнення росії в Миколаєві загинули 149 людей, ще близько 700 жителів було поранено.

За його словами, поки неможливо зрозуміти, наскільки зміниться ситуація в плані безпеки, оскільки раніше Миколаїв обстрілювали з-під Херсона з комплексів С-300, які частково знищені, а частково - прибрані на лівий берег Дніпра. Зараз же очікуються атаки російських терористів на об'єкти критичної інфраструктури.

«Миколаїв обстрілювався дуже активно весь час війни, Останні два тижні ці обстріли зменшилися. В останній раз нас обстрілювали три дні тому: Ви знаєте цей випадок, в п'ятиповерховій будівлі завалилися всі поверхи, загинули семеро людей... З того часу ми чуємо вибухи на околицях міста, але в самому місті вибухів немає... Тому зараз у нас тихо. Не думаю, що так буде завжди, але, сподіваюся, як можна довше» - резюмував мер.

Нагадаємо, в ніч на 11 листопада російські окупанти обстріляли житловий квартал Миколаєва. Одна з ракет потрапила в п'ятиповерховий житловий будинок. В результаті удару загинуло семеро людей.

Президент Володимир Зеленський заявив, що ракетний удар російської армії по житловому будинку в Миколаєві – це цинічна відповідь на успіхи України на фронті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: