СБУ проводить обшуки в енергокомпанії, яку пов'язують із російськими олігархами – ЗМІ

Читать на русском
СБУ прийшла з обшуками до компанії VS Energy, яка володіє кількома обленерго, і власниками якої є російські олігархи.
Фото: LIGA.net

Служба безпеки України сьогодні, 22 листопада, прийшла з обшуками до енергетичної компанії VS Energy, яка контролює п'ять українських обленерго: Херсонобленерго, Кіровоградобленерго, Житомиробленерго, Рівнообленерго, Чернівціобленерго.

Про це з посиланням на джерела повідомляють «Економічна правда» та LIGA.net.

На думку слідства, VS Energy пов'язана з російською злочинною організацією «Лужники» на чолі з колишнім президентом ФК «ЦСКА» Євгеном Гінером, заступником голови Держдуми рф Олександром Бабаковим та «злодієм у законі» Михайлом Воєводіним. Проти вказаних осіб РНБО запровадила санкції.

У самій же компанії наполягають, що її власники є громадянами Євросоюзу.

«Це не звичайна фірма, а компанія, яка володіє декількома обленерго і займає 10% енергетичного ринку України. Саме ця галузь зараз потерпає від ударів рф найбільше. Олігархи уже знаходяться під санкціями, тож у СБУ є повне право прийти туди з обшуками», – розповіло джерело ЕП.

Раніше Печерський районний суд Києва наклав арешт на частки у стратегічних українських підприємствах та цінні папери кінцевими власниками яких є Бабаков, Гінер та Воєводін.

Нагадаємо, 7 листопада стало відомо, що стратегічні підприємства «Мотор Січ», «Запоріжтрансформатор», «АвтоКрАЗ», «Укрнафта» та «Укртатнафта» переходять у власність держави. Вилучені активи набули статусу військового майна, управління ними передано Міністерству оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: