Забезпечують передачу у держвласность: у СБУ пояснили ситуацію з «Укрнафтою»

Читать на русском
У СБУ заявили, що вжили превентивних заходів, щоб не допустити дестабілізації роботи одного з найбільших нафтопереробних заводів України.
Фото: СБУ

Служба безпеки України заявила, що здійснила превентивні заходи, щоб не допустити дестабілізації роботи одного з найбільших нафтопереробних заводів України та забезпечити його передачу у держвласність у робочому стані.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби.

У СБУ нагадали, що ухвалено рішення щодо забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій, емітентом яких є ПАТ «Укрнафта».

«Співробітники СБУ та БЕБ перевіряють інформацію про багатомільйонні ухилення менеджментом компанії від сплати обов’язкового акцизного збору за 2022 рік. Окремо перевіряється інформація щодо можливих порушень для збільшення прибутку під час виготовлення пального. За процесуального керівництва Офісу генпрокурора готується повідомлення про підозру менеджменту компанії за ч.3 ст. 212 ККУ (ухилення від сплати податків, зборів)», – розповіли правоохоронці.

Нагадаємо, 7 листопада стало відомо, що «Укрнафта» та ще кілька компаній переходять у власність держави. Вилучені активи набули статусу військового майна, управління ними передано Міністерству оборони України.

Сьогодні в компанії заявили, що їхній центральний офіс заблокований озброєними людьми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: