АМКУ дозволив продати «Чернівціобленерго» російським олігархам

Читать на русском
Група з чотирьох російських власників ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» (VS Energy) вже володіє половиною акцій «Чернівціобленерго». Вчора АМКУ дозволив придбати ще 50% акцій.

Більше 50 відсотків акцій «Чернівціобленерго» Антимонопольний комітет України продав ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» (VS Energy), власниками якої є росіяни Євген Гінер, Михайло Воєводін та Олександр Бабаков.

Про це 7 березня повідомила прес-служба комітету в інформації про рішення та розпорядження Антимонопольного комітету України (АМКУ), інформує «Слово і Діло».

«Надано дозвіл ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» (Київ) на придбання акцій ПАТ «Енергопостачальна компанія «Чернівціобленерго» (м.Чернівці), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління», - йдеться в повідомленні.

«ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» - одна з найбільших в Україні електроенергетичних груп VS Energy, її власники вже володіють 45 відсотками акцій «Чернівціобленерго», ще 10 відсотків належить підприємству «ЛД-Україна».

Групі VS Energy належить вісім енергопостачальних підприємств країни і частки ще двох енергопостачальних підприємств. Це найбільший приватний гравець на енергетичному ринку в Україні після ДТЕК Ахметова.

Нагадаємо, Ахметов вилетів з рейтингу найбагатших людей світу.

Раніше «Київенерго» подав до суду на Антимонопольний комітет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: