У ДТЕК розповіли про відновлення енергосистеми: «оговтуємося, але відключення можуть тривати довше»

Читать на русском
В ДТЕК розповіли, що фахівці продовжують відновлювати енергосистему. Однак у разі необхідності відключення світла можуть тривати довше.
Ілюстративне фотоФото – dpa

Виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук розповів, що фахівці поступово відновлюють енергосистему в Україні після ворожих обстрілів.

Про це він заявив в ефірі національного телемарафону.

«Ми потроху оговтуємося і відновлюємо енергосистему після обстрілів», – сказав він.

Важка ситуація з енергопостачанням зберігається у Києві та 17 регіонах – ЗеленськийВолодимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення розповів, що ситуація з електропостачанням все ще важка у Києві та 17 регіонах. Крім того, він повідомив, на Донеччині тривають наджорстокі бої.

За його словами, на вихідних споживання електроенергії було меншим, тому обійшлися лише плановими відключеннями світла. Однак у разі необхідності обмеження можуть тривати довше, ніж 4 години.

«Але може бути навпаки: коли потрібно менше розвантажити мережу, тривалість вимкнень може бути коротшою», – додав Сахарук.

Він зазначив, що енергетики не можуть попередити людей про аварійні відключення, адже самі не знають, коли вони стануться. Команда вимкнути дається для того, щоб не перегоріла система, коли відбувається перевантаження мережі чи окремої її ділянки.

Нагадаємо, в «Укренерго» повідомляли, що за кілька днів ситуація в енергосистемі може покращитися.

Водночас місцева влада української столиці готова до того, що місто може повністю опинитися без електроенергії.

У понеділок, 21 листопада, у всіх регіонах України з 00:00 до 02:00 та з 8:00 до 24:00 будуть застосовуватись планові відключення електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: