Киян попросили экономно користуватися обігрівачами: в чому причина

Читать на русском
Через зниження температури у столиці різко збільшилося навантаження на енергосистему. Про це йдеться у повідомленні генерального директора YASNO Сергія Коваленка.

Через зниження температури у столиці різко збільшилося навантаження на енергосистему.

Про це йдеться у повідомленні генерального директора YASNO Сергія Коваленка.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Сьогоднішній день ми розпочали у вже звичних графіках, але надвечір НЕК змушений був давати команду обмежити споживання на 707 МВт», - зазначив Коваленко.

За його словами, з одного боку енергосистема намагається «оговтатися» після понеділка. З іншого боку, це означає, що кияни почали різко споживати електроенергію. І якби не обмеження, мережі могли б пошкодитись ще більше.

«Я дуже прошу утриматися від надмірного використання кондиціонерів на обігрів чи електрообігрівачів. Тому що кожні 5 градусів зниження температури на вулиці це +200 МВт споживання електроенергії. Це розкіш, що ми зараз не можемо собі дозволити. Інакше ризикуємо залишатися без світла більш тривалий час», - додав гендиректор YASNO.

Раніше мер Львова закликав готуватися до затяжних відключень світла.

Також у ДТЕК припустили, що в деяких регіонах світла може бути лише 2-3 години на добу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: