На Луганщині окупанти інсценували здачу в полон та обстріляли українських бійців

Читать на русском
У Луганській області російські військові інсценували здачу в полон та відкрили вогонь на ураження військових Збройних сил України.
Getty Images

У Луганській області російські військові інсценували здачу в полон та відкрили вогонь на ураження військових Збройних сил України.

Про це у Telegram повідомляє Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Насамперед варто зазначити, що раніше у мережу потрапило відео, на якому видно, як росіяни нібито здаються у полон ЗСУ. Проте один із загарбників відкрив вогонь у бік українських бійців, відбулась перестрілка. Після інциденту російські пропагандисти звинуватили ЗСУ у нібито розстрілі військовополонених окупантів, що є воєнним злочином.

У ЗСУ пояснили, в чому полягає складність звільнення ЛуганщиниОперація зі звільнення Луганської області не буде швидкою. Окупанти на цьому напрямку давно укріпилися за рахунок бойовиків так званої «ЛНР» та сил, які раніше перебували у Харківській області.

«З окремих шматків відео про інцидент з російськими військовими на Луганщині можна зробити висновок, що скориставшись інсценуванням здачі в полон, росіяни вчинили воєнний злочин – відкрили вогонь на ураження військових Збройних сил України», – йдеться в повідомленні.

Він наголосив, що в цьому випадку особи з-поміж російських військовослужбовців не можуть вважатися військовополоненими. А вогонь у відповідь від ЗСУ не є воєнним злочином.

«Єдиною причиною загибелі російських військовослужбовців на території Україні є злочинна політика російської федерації, яка розпочала необґрунтовану геноцидну війну проти українського народу. Не дивно, що такі «вкиди» зі звинуваченнями відбуваються на фоні звільнення Херсону і викриття тисяч нових фактів воєнних злочинів кремля», – додав Лубінець.

Нагадаємо, українські військові назвали причини кризи серед окупантів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: