Росія вивела в Чорне море один ракетоносій із чотирма «Калібрами»

Читать на русском
У Чорному морі на бойовому чергуванні зараз перебувають вісім російських кораблів, у тому числі один ракетоносій з чотирма «Калібрами» на борту.

У Чорному морі на бойовому чергуванні зараз перебувають вісім російських кораблів, у тому числі один ракетоносій з чотирма «Калібрами» на борту.

Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України у Facebook.

«Станом на 20 листопада у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 8 ворожих кораблів, з яких 1 носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 4 ракети», – йдеться у повідомленні.

Резніков назвав умову, за якої можна буде убезпечити від росії Чорне мореЗахідні країни повинні показувати єдність в питанні протистояння з росією, в тому числі дотримуватися введеного режиму санкцій проти агресора і бути готовими дати відсіч росіянам

Крім того, в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні 2 кораблі. У Середземному морі – 10 ворожих кораблів, із них 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 76 ракет;

За даними ВМС, за добу на користь росії прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 2 судна, з них 0 суден рухалося з протоки Босфор;
  • до Чорного моря - 20 суден, з них 1 судно продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

«Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), крім системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря», - додали у ВМС.

Нагадаємо, у Чорному морі станом на суботу, 19 листопада, було одне російське судно-ракетоносій «Калібрів». З нього окупанти можуть атакувати Україну чотирма крилатими ракетами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: