Рада остаточно ухвалила держбюджет на 2023 рік

Читать на русском
Верховна рада 3 листопада ухвалила держбюджет на 2023 рік у другому читанні та в цілому. За - проголосували 295 депутатів.
Фото Слово і діло

Верховна рада сьогодні ухвалила держбюджет на 2023 рік у другому читанні та в цілому. Це рекорд з передчасного прийняття головного фінансового документа країни у такі терміни – на початку листопада.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Проєкт держбюджету-2023: як зміняться видатки порівняно з поточним рокомЯкі видатки передбачені у проєкті держбюджету на наступний рік – на інфографіці Слово і діло.

«За» проголосували 295 депутатів.

_«Парламент ухвалив Держбюджет на 2023 рік у другому читанні та в цілому. ЗА – 295 депутатів. Утрималися – 35. Проти – 0. Це рекорд із найбільш раннього прийняття Бюджету за історію України. Тепер сподіваємося, що міжнародні партнери оцінять нашу пунктуальність і повністю профінансують закладений, також рекордний, дефіцит у розмірі 38 млрд. доларів», – написав він.

Нагадаємо, 7 жовтня Рада затвердила проєкт держбюджету-2023 у першому читанні.

13 вересня Кабмін схвалив проект бюджету. Народні депутати подали до нього 1270 правок.

«Слово і діло» розбиралося, які основні показники на наступний рік заклав Кабмін, що буде з інфляцією та курсом долара, а також, на що планують витрачати кошти в умовах повномасштабної війни.

Також ми зібрали думки експертів – наскільки реалістичним є «бюджет воюючої країни».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: