На Херсонщині виявили тіла понад 60 людей, які були закатовані окупантами

Читать на русском
На Херсонщині виявили 11 місць, де загарбники незаконно утримували громадян та тіла 63  закатованих людей.
Українська правда

На Херсонщині виявили 11 місць, де загарбники незаконно утримували громадян та тіла 63 закатованих людей.

Про це в етері телемарафону розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Наразі відомо, що правоохоронці відкрили 436 проваджень за результатами виявлення перших ознак воєнних злочинів окупантів. На Херсонщині вже виявлено 11 місць, де загарбники незаконно утримували українців. Монастирський зазначив, ймовірно, таких місць знайдуть ще більше.

Також у Херсоні працює 16 блокпостів, тривають перевірки з виявлення колаборантів. Вже перевірили 763 людини, них – 5 затримали і передали СБУ з підозрами на колаборантську діяльність.

Зеленський у Херсоні: у звільненому місті підняли український прапорУ звільненому Херсоні у присутності президента Володимира Зеленського відбулася церемонія підняття прапора України.

«Розуміємо, що більшість колаборантів відступили разом з рф на протилежний берег Дніпра. Але багато і тих, хто залишився. У нас є списки тих, хто співпрацював і допомагав окупантам. Вони передані на блокпости, які працюють в області і там ретельно перевіряються люди», – додав міністр.

Раніше повідомляли, що на Херсонщині на звільнених територіях встановлено три місця, де російські окупанти могли влаштувати тортури для мирних жителів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: