Данілов виключив «заморожування» війни після звільнення Херсона

Читать на русском
Бійці ЗСУ не мають наміру припиняти звільнення України від окупантів та намагатися заморозити конфлікт.

Бійці ЗСУ не мають наміру припиняти звільнення України від окупантів та намагатися «заморозити» конфлікт.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону 9 листопада.

Зеленський відреагував на вхід ЗСУ до Херсона та оприлюднив відеоГлава держави Володимир Зеленський у п'ятницю ввечері, 11 листопада, відреагував на вхід бійців ЗСУ до Херсона та оприлюднив відповідне відео.

«Ми не можемо нічого заморожувати. Ми не холодильна камера. Ми маємо звільняти наші території незалежно від погоди, незалежно від пори року. Жодної зупинки ми пропускати не можемо, тому що там є люди наші, ми бачимо, як вони страждають», - зазначив Данилов.

За його словами, завдання, яке ЗСУ ставить президент, просте та зрозуміле – звільнення українських територій від окупантів. І це буде зроблено, необхіден лише час.

9 листопада росія оголосила, що перекидає свої війська з Херсона на лівий берег Дніпра.

Аналітики вважають, що відступ російських військ став наслідком успішних операцій ЗСУ і навряд чи стане пасткою для України. Крім того, після звільнення правого берега Херсонської області, в межах досяжності української артилерії виявляться три важливі дороги сухопутного мосту до Криму, а також логістичні об'єкти та склади окупантів боєприпасів.

11 листопада Міністерство оборони росії заявило, що всі військові вийшли з Херсона і переправилися на лівий берег Дніпра, при цьому «не зазнавши жодних втрат».

11 листопада у розвідці Міноборони розповіли, що Херсон повертається до складу України, бійці ЗСУ вже заходять до міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: