У Держдепі США відповіли на скандальні заяви «кухара путіна» щодо виборів

Читать на русском
Представник відомства прокоментував слова Євгенія Пригожина, який де-факто зізнався у втручанні до виборчого процесу в США.

Сполучені Штати готові дати рішучну відповідь на будь-які спроби окремих осіб, організацій або країн втрутитись у проміжні вибори.

Про це речник Державного департаменту США Нед Прайс повідомив під час брифінгу.

Представник відомства прокоментував слова засновника ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина, який де-факто зізнався у втручанні до виборчого процесу в США.

«Та людина, яка робить такі заяви, не робила би цього, якщо би Кремль на певному рівні не погодив би це», - зауважив Прайс.

Повний крах режиму путіна ймовірніший, ніж державний переворот – Foreign AffairsКрах режиму путіна є вірогіднішим сценарієм його усунення від влади, ніж збройне повстання незадоволених російських генералів чи заколот кремлівських еліт, вважає американський політолог.

При цьому, посадовець наголосив, що зізнання «кухара путіна», який користується підтримкою кремлівського режиму, свідчать про те, що цей сигнал надходить, зокрема від російського уряду.

«Нам усім відомо, особливо зараз, що вільні й чесні вибори є наріжним каменем американського суспільства й американської демократії», - підреслив речник Держдепу.

Згідно зі словами Прайса, в разі втручання у проміжні вибори, Сполучені Штати рішуче реагуватимуть на дії окремих осіб, організацій або країн.

Водночас він нагадав, що США ще у 2018 році запровадили санкції проти Пригожина та його «Агентства інтернет-досліджень», а у 2021 - проти самої країни-агресора. Також через втручання у вибори санкції були накладені на Іран.

Нагадаємо, що росія намагається втрутитися у результати проміжних виборів до Конгресу США. Для цього активізувалися ботоферми.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен запевнив, що вибори до Конгресу США не позначаться на підтримці України.

Також напередодні Молдова звинуватила росію в антиурядових протестах у країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: