Викрадених з Херсонського інтернату дітей вивезли до психлікарні у Криму – омбудсмен

Читать на русском
Російські окупанти викрадають дітей з Херсонського інтернату, після чого вивозять їх до психлікарні у Криму.
Ілюстративне фотоФото – Censor.net

З Олешківського дитячого будинку-інтернату, який знаходиться у Херсонській області, російські загарбники знову вивезли вихованців на територію тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

За його словами, росіяни викрали дітей віком від 9 до 17 років. Їх перевезли до клінічної психіатричної лікарні у Сімферопольському районі.

Омбудсмен зазначив, що свої злочини окупанти підтверджують наказами. Він також опублікував фотографію відповідного документа.

«Окупаційна влада Херсонщини надалі продовжує порушувати Конвенцію ООН про права дитини та Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни. Незаконний директор дитячого закладу вчиняє відкритий геноцид та депортує дітей України до тимчасово окупованої території АР Крим», – наголосив Лубінець.

Нагадаємо, що з села Преображенка Мирненської тергромади Херсонської області росіяни викрали 34 дитини. Усіх їх вивезли до російського міста Анапа.

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російські окупанти викрали близько 10 тисяч дітей. Їх вивозять в «оздоровчі табори» в рф, зокрема, з інтернатів, після чого не повертають назад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: