Збільшилася кількість українських дітей, які постраждали через агресію рф

Читать на русском
В Україні станом на ранок 13 листопада зросла кількість поcтраждалих від війни дітей – понад 1260.

В Україні станом на ранок 13 листопада офіційна кількість дітей-жертв за добу не змінилася – 430, але зросла кількість поранених – понад 830.

Про це Офіс Генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Відомо, що 8 листопада в с. Борозенське Херсонської області внаслідок прямого влучання ворожого снаряду в приватний будинок отримав поранення 3-місячний хлопчик.

«Більше ніж 1260 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 13 листопада 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 430. Зросла кількість поранених - понад 830», - йдеться у повідомленні.

Скільки військових та цивільних загинули в ході конфліктів після Другої світової війниЯкими втратами серед військових та цивільних оберталися збройні конфлікти після Другої світової війни – на інфографіці.

Як наголошують у прокуратурі, що цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Наразі найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 421, Харківській - 264, Київській - 116, Миколаївській - 77, Запорізькій - 70, Чернігівській - 68, Луганській - 64, Херсонській - 60, Дніпропетровській - 31.

У відомстві нагадують, що через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2719 закладів освіти. 332 з них зруйновано повністю.

Нагадаємо, що у спальному районі Харкова діти підірвалися на касетному боєприпасі.

Раніше у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дали поради, що робити, якщо дитину депортували окупанти з рф.

Також нагдаємо, що російські окупанти викрали дітей з Херсонського інтернату, після чого вивезли їх до психлікарні у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: