Масовані російські обстріли: у низці регіонів завершили відновлення електропостачання

Читать на русском
В Івано-Франківській області електропостачання повністю відновлено, в Одеській області також завершено роботи і світло є.
Українська правда

Роботи з відновлення електропостачання в частині регіонів України вже завершено, в інших стабілізовано ситуацію й відповідні служби продовжують працювати.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомляє у Телеграмі.

Згідно зі словами посадовця, в Івано-Франківській області 100% електропостачання відновлено, в Одеській області також завершено роботи і світло є.

Як зазначив Тимошенко, в Тернополі роботи завершені й обласний центр уже зі світлом, а електропостачання по області має бути відновлено впродовж ночі.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

При цьому, заступник керівника ОПУ поінформував, що в Черкаській області ситуацію з електроенергією стабілізовано й застосовуватимуть погодинні відключення, які були до сьогоднішніх атак, на Сумщині підключили 100 тис. абонентів, а на Житомирщині - 110 тис, переважно в обласному центрі.

Також заживлено Чернігівську область, але там застосовуються графіки аварійних відключень, у Чернівецькій області відновлено 100% електропостачання.

Як повідомляється, на Сумщині вже підключили 100 тисяч абонентів і працюють далі.

На Харківщині служби роблять усе можливе аби протягом наступних декількох годин заживити увесь регіон.

Водночас, Тимошенко розповів, що на Львівщині й Хмельниччині велика кількість населення без електрики, там першочергові завдання - підключити на ранок максимальну кількість абонентів. У Харкові та області відповідні служби роблять усе можливе, аби протягом наступних кількох годин заживити увесь регіон.

Нагадаємо, росія випустила по Україні близько ста ракет. Під удар потрапили об'єкти критичної інфраструктури у Києві, Хмельницькому, Харкові, Львові, Рівному, Вінниці та інших містах.

Згідно зі словами міністра енергетики Германа Галущенка, це був наймасовіший обстріл енергосистеми України від початку повномасштабної війни. Багато міст частково залишилися без світла, по всій країні запроваджено аварійні відключення.

Згодом в «Укренерго» заявили, що після ударів у вівторок, 15 листопада, ситуація найсерйозніша за всю історію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: