Суд анулював ще один договір НАЗК про оренду обладнання для е-декларування

Читать на русском
Столичний Госпсуд вчергове задовольнив позов антикорупційної прокуратури в інтересах Нацагентства про визнання недійсним договору оренди.

Господарський суд Києва визнав нечинною ще одну угоду, укладену колишнім керівництвом Національного агентства з питань запобігання корупції з приватною фірмою, про оренду обладнання для розгортання системи електронного декларування.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«14 листопада 2022 року Господарський суд міста Києва задовольнив позов прокурора САП в інтересах НАЗК про визнання недійсним договору від 10.02.2017 на суму понад 4,3 млн грн про надання послуг оренди обладнання для розгортання системи електронного декларування, укладений між попереднім керівництвом агентства та приватним товариством, як такий, що суперечить інтересам держави та актам цивільного законодавства. Це рішення суду дає можливість НАЗК у судовому порядку повернути ці кошти у розпорядження. Це вже третє аналогічне рішення суду: два з них вже набрали законної сили», – інформує САП.

Як і раніше цей договір був укладений з приватною компанією «Алтаюр».

На сьогодні у Госпсуді Києва на розгляді перебуває ще один аналогічний позов. Загалом САП було подано 4 позови на загальну суму понад 11,6 млн грн.

Нагадаємо, рік тому САП домоглася розірвання одного з таких самих договорів оренди обладнання.

Нещодавно НАЗК зафіксувало вивезення незаконних коштів на суму майже $5 млн готівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: