Недостовірності в декларації: НАЗК викликало трьох нардепів для пояснень

Читать на русском
В Антикорупційній агенції вирішили викликати до себе трьох членів українського парламенту у зв'язку з виявленими порушеннями.

Національне агентство з питань запобігання корупції запросило трьох народних депутатів Максима Гузенка, Олександра Герегу та Олексія Кузнєцова для надання пояснень щодо виявлених ознак недостовірного декларування.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«НАЗК запрошує трьох народних депутатів України для надання пояснень про можливі порушення вимог антикорупційного законодавства. У зв'язку з виявленими ознаками подання недостовірних відомостей у декларації 18 серпня НАЗК повторно запрошує народних депутатів України: Максима Гузенка – об 11:00. Викликається втретє. Запрошувався для надання пояснень на 16 лютого (до початку повномасштабної військової агресії), вдруге – на 11 серпня; Олександра Герегу – о 12:00. Викликається вдруге. Запрошувався для надання пояснень вперше на 11 серпня; Олексія Кузнєцова – о 15:00. Викликається вдруге. Запрошувався для надання пояснень вперше на 11 серпня», – інформує відомство.

НАЗК завершила повна перевірка декларацій цих нардепа за 2020 рік ще до початку повномасштабного вторгнення росії та запровадження в Україні воєнного стану.

За результатами перевірки НАЗК встановило ознаки подання недостовірних відомостей у кожній декларації на суму від 100 до 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (від 227 тис. до 1,1 млн грн). За такі порушення передбачена відповідальність за ч. 4 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, як встановило НАЗК, нардеп Гузенко не задекларував будинок та квартиру в Сумах, а Кузнєцов не вказав вартість нерухомості та автомобіля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: