Зловживання в НАЗК: суд анулював угоду про оренду обладнання для е-декларування

Читать на русском
Господарський суд розглянув і задовольнив позов антикорупційного прокурора про визнання недійсним договору між Нацагентством та приватною компанією.

Господарський суд Києва визнав нечинною угоду, укладену колишнім керівництвом Національного агентства з питань запобігання корупції з приватною фірмою, про оренду обладнання для розгортання системи електронного декларування.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«17 листопада Господарський суд міста Києва задовольнив позов прокурора САП в інтересах НАЗК про визнання недійсним договору про надання послуг оренди обладнання для розгортання системи електронного декларування, укладений між попереднім керівництвом Національного агентства та приватним товариством», – інформує САП.

Як вказують у прокуратурі, детективи НАБУ під час розслідування справи про можливі зловживання колишнього керівництва НАЗК під час організації функціонування реєстру електронних декларацій встановили, що договір оренди обладнання для розгортання системи е-декларування було укладено з порушенням чинного законодавства. Оренда обладнання у приватної фірми обходилася в 100 тисяч гривень на місяць.

«В рамках розслідування встановлено, що впродовж 2017-2019 років Національним агентством було укладено низку договорів про надання послуг з оренди обладнання з вищезгаданим товариством. Проте з'ясувалося, що вказані договори були укладені внаслідок проведення переговорної процедури замість проведення відкритих торгів», – наголосили у відомстві.

До того ж, договір було укладено без дослідження ринкової вартості таких послуг та обрання більш вигідної економічної пропозиції. У САП зазначили, що в НАЗК підставою для проведення переговорної процедури вказували відсутність конкуренції на ринку, про що вказувалося в експертному висновку. Проте, згідно законодавства, такий документ не є підставою для проведення переговорної процедури.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, йдеться про договори між Нацагентством та приватною компанією «Алтаюр».

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу екссудді Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса. Також антикорупційна прокуратура відправила до суду «вугільну справу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: