Українські військові відбили атаки окупантів біля десяти населених пунктів – зведення Генштабу

Читать на русском
Російські війська за добу завдали 4 ракетних та 23 авіаційних ударів, здійснили понад 70 обстрілів з РСЗВ.

Українські військові за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів: Новоселівське Луганської області; Білогорівка, Бахмут, Бахмутське, Времівка, Красногорівка, Мар’їнка, Новокалинове, Новомихайлівка, Первомайське Донецької області.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Росіяни намагаються утримати тимчасово захоплені території та стримати дії Сил оборони України на окремих напрямках, продовжують обладнувати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра, а також ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Минулої доби противник завдав 4 ракетних і 23 авіаційних ударів, здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Як може закінчитися війна в Україні: шість сценаріїв від InsiderЯк далі може розвиватись війна в Україні. Шість сценаріїв – припинення вогню, мирна угода, перемога росії чи України, затяжна війна, ядерний удар.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала по ворогові 21 удару: під ураженням опинилися 18 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 3 позиції зенітно-ракетних комплексів противника. Збито також два безпілотники типу «Орлан».

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони за минулу добу вразили 3 пункти управління, 19 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, позицію протиповітряної оборони та 2 боєприпаси російських окупантів.

Крім того, підтверджено ураження підрозділів росіян у попередні дні на Луганщині. У населеному пункті Мілуватка знищено штаб підрозділу російських окупаційних військ: відомо про 30 загиблих та понад 20 поранених.

«На тимчасово окупованій території Луганської області ворог шукає залишені приватні будинки для заселення в них військовослужбовців, які прибули для поповнення втрат окупаційних підрозділів. В населеному пункті Новоайдар російські загарбники, з метою уточнення інформації про покинуте житло, роздають місцевим жителям повідомлення з вимогою прибути до так званої «адміністрації» для уточнення даних», – розповіли в Генштабі.

У Криму на цей час поступово відновлюють рух автомобільного транспорту через Керченський міст. Дозвіл на проїзд водії легкових автомобілів одержують після ретельної перевірки. Решта транспортного сполучення здійснюється через поромні переправи.

Нагадаємо, раніше Олексій Арестович розповів про знищення росіян на Кінбурнській косі та бої в Олешках та Голій Пристані.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний назвав напрями фронту, на яких точаться найважчі бої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: