Окупанти можуть готувати удар по звільнених населених пунктах Херсонської області – Генштаб

Читать на русском
Російські війська ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах, а також продовжують обладнувати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра.

Російські окупанти посилюють повітряну розвідку, що може свідчити про планування вогневого ураження як військових, так і цивільних об'єктів у звільнених населених пунктах Херсонської області. Зокрема, 12 листопада росіяни вже обстріляли приватний сектор Горностаївки, мешканці якого відмовилися від «евакуації» – двоє загиблих та троє поранених.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

У Генштабі повідомили, що противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій ЗСУ на окремих напрямках, продовжує обладнати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра. Також окупанти ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Відступ із Херсона є однією з найзначніших невдач росії у війні – NYTВідступ російської армії з Херсона є серйозним поворотом у війні в Україні та однією із найзначніших поразок рф. Але рішення дозволяє уникнути панічної втечі армії, як було у Харківській області у вересні.

«З метою поповнення втрат особового складу та формування підрозділів противник продовжує переміщення мобілізованого особового складу до районів ведення бойових дій на території України. У місті Ростов-на-Дону проводяться тренування населення з цивільної оборони», – йдеться у звіті.

ВСУ за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Білогорівка, Курдюмівка, Водяне і Мар’їнка на Донеччині. Минулої доби противник завдав 4 ракетних і 13 авіаційних ударів, здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

У Генштабі також повідомили, що у деяких окупованих населених пунктах Запорізької області триває виселення місцевих мешканців із їхніх будинків для розквартирування військовослужбовців окупаційних військ. А майно Донецького управління залізничних доріг із 10 листопада «евакуюють» до Іловайська.

Противник продовжує зазнавати втрат. За уточненою інформацією, у ніч проти 13 листопада Сили оборони в районі населеного пункту Каїри Херсонської області знищили склад боєприпасів, близько 40 російських окупантів, 2 одиниці броньованої техніки та 10 вантажних автомобілів противника.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала по ворогові 16 ударів: під ураженням опинилися 10 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 6 позицій зенітно-ракетних комплексів окупантів.

Минулої доби Сили оборони збили БПЛА типу «Орлан-10». Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 пункти управління, 11 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також 2 інші важливі цілі ворога.

Нагадаємо, в ISW вважають, що після відступу з Херсона росіяни посилять наступ у Донецькій області.

За поточний тиждень ЗСУ звільнили 179 населених пунктів на правому березі Дніпра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: