На деокупованій Херсонщині задокументували понад 400 воєнних злочинів рф – Зеленський

Читать на русском
В Херсонській області російські військові чинили такі ж звірства, як і в інших окупованих регіонах.
president.gov.ua

В Херсонській області російські військові чинили такі ж звірства, як і в інших окупованих регіонах.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Станом на 13 листопада слідчі вже задокументували понад 400 воєнних злочинів на звільненій від російських загарбників території Херсонщини. Наразі триває затримання солдатів і найманців рф, яких покинули в області.

«Слідчими вже задокументовано понад 400 російських воєнних злочинів. Виявляються тіла вбитих – і цивільних, і військових. На Херсонщині російська армія залишила по собі такі ж звірства, як і в інших регіонах нашої держави, куди змогла зайти», – розповів президент.

У Міноборони розповіли, хто саме керує контрнаступом ЗСУ на півдніЗаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Україна має на всіх фронтах потужних і загартованих у боях командувачів.

Він запевнив, що кожен воєнний злочинець неодмінно понесе відповідальність.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення поліцейські відкрили понад 42 тисячі кримінальних проваджень через воєнні злочини, які чинили російські окупанти.

Додамо, українські військові продовжують просуватися у Херсонській області та закріплюватись на позиціях. ЗСУ збирають трофейну техніку росіян та беруть у полон окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: