Окупанти випустили по Сумщині понад 140 мін та ракет за добу, є поранені

Читать на русском
Впродовж дня росіяни обстріляли сім громад. Є зруйновані будинки та поранені місцеві мешканці.
Ілюстративне фото

У понеділок, 14 листопада, росіяни випустили 143 снаряди, міни та ракети по Сумській області. Внаслідок атак окупантів троє людей отримали поранення.

Про це очільник Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомляє у Телеграмі.

«143 ворожих снарядів, мін та ракет вибухнули на прикордонні Сумської області. Впродовж дня росіяни обстріляли сім громад. Є зруйновані будинки та поранені місцеві мешканці», - заявив очільник області.

У Повітряних силах пояснили, чому росія припинила завдавати масованих ракетних ударівЗатишшя можна вважати досить умовним, оскільки противник продовжує атакувати прифронтові міста авіаційними ракетами та ракетами з комплексів С-300

Згідно зі словами Живицького, від самого ранку ворог вдарив по критичній інфраструктурі області із САУ. Пошкоджені виробничі приміщення, а троє працівників поранені, нині в лікарні.

Водночас, очільник ОВА детально повідомив про наслідки російських обстрілів.

У Краснопільській громаді: близько 10:00 одне з сіл російські військові обстріляли з артилерії. Було 17 «прильотів». Об 11:00 продовжили бити по іншому селу з мінометів та РСЗВ (разом 10 вибухів). Після 12 години скинули вибухівку типу ВОГ із безпілотника. І майже одразу почали гатити по прикордонню із САУ (10 «прильотів»). У всіх випадках обійшлося без руйнувань.

По Середино-Будській громаді ворог вів обстріл із реактивних систем залпового вогню (8 «прильотів»). А згодом скерував з гелікоптера 6 ракет типу НУРС на будинки місцевих. Пошкоджені дві оселі мирних мешканців, магазин і газогін. Без жертв.

Юнаківську громаду за день двічі ворог обстріляв із САУ. Загалом будо 37 вибухів у прикордонних селах. Частково зруйновані 9 будинків місцевих мешканців та постраждало авто.

По Зноб-Новгородській громаді ворог відкривав вогонь з автоматів.

Хотінська громада: з території рф був мінометний обстріл прикордоння. 23 вибухи на нашій території. Наслідки уточнюються.

По Миропільській громаді працювали ворожі САУ (8 «прильотів»). Попередньо, без наслідків.

Раніше ми повідомляли, що росіяни вкотре атакували критичну інфраструктуру України - цього разу під удар потрапило одне з підприємств на Сумщині.

Нагадаємо, що за неділю, 13 листопада, російські військові обстріляли шість громад у Сумській області, випустивши 264 мін, ракет та снарядів із різних типів зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: