Готують молодь до призову у майбутньому: рф повертає у школи військовий вишкіл

Читать на русском
У росії повертаються у школи військовий вишкіл, який скасували ще у 1993 році. Таким чином  молодь готують до призову у майбутньому.
Getty Images

У росії повертаються у школи військовий вишкіл, який скасували ще у 1993 році. Таким чином молодь готують до призову у майбутньому.

Про це повідомляє британська розвідка.

Цього тижня міністр освіти рф Сергій Кравцов заявив, що військовий вишкіл повернеться в російські школи з вересня 2023 року. Школярів будуть навчати за програмою радянських часів. Туди буде входити підготовка до хімічних чи ядерних атак, надання першої допомоги та стрільбу з автоматів Калашникова.

Своєю чергою Міноборони рф заявило, що такому навчанню має приділятися не менше 140 годин на навчальний рік. Розвідники зауважують, що, ймовірно, таким чином у росії хочуть збільшити кількість призовників та покращити їх навички ще до призову на службу в армії.

Крім цього, ця ініціатива буде частиною ширшого проєкту з прищеплення російському населенню ідеології патріотизму та довіри до державних інститутів.

Раніше повідомляли, що у росії немає можливостей для навчання великої кількості мобілізованих, яких потім відправляють на війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: