США допоможуть Україні захистити критичну інфраструктуру від російських атак – Блінкен

Читать на русском
Сполучені Штати налаштовані допомоги Україні захистити критичну інфраструктуру від російських атак.
www.state.gov

Сполучені Штати налаштовані допомоги Україні захистити критичну інфраструктуру від російських атак.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Державний секретар США вкотре нагадав, що Америка підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно. Він також відзначив великі ризики для енергетичної інфраструктури України через постійні атаки з боку російської федерації.

«Росія продовжує жорстоку кампанію, спрямовану на ліквідацію енергетичної інфраструктури, всього необхідного для того, щоб було світло, тепло взимку, і це має жахливий вплив на мирне населення України. Ми так само рішуче налаштовані допомогти Україні захистити критичну інфраструктуру, а також, звичайно, замінити й відремонтувати ту, що пошкоджена», – заявив Блінкен.

Нагадаємо, росія регулярними атаками за допомогою ракет та дронів пошкодила в Україні близько 40% усієї енергетичної інфраструктури.

Зауважимо, випустивши неймовірну кількість ракет по Україні, окупанти не можуть собі дозволити часто випускати такі самі залпи, як, наприклад, 10 жовтня. Тому вони накопичують свій запас, щоб у певний момент завдати удару.

Спікер командування Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що російські військові можуть завдати чергового масованого ракетного удару по Україні під час саміту «Великої двадцятки», який пройде на Балі 15-16 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: