Кім розповів про ситуацію на деокупованих територіях Миколаївщини

Читать на русском
Керівник Миколаївської області додав, що до деокупованих територій вже була направлена гуманітарна допомога. Найближчим часом населені пункти почнуть повертати до повноцінного життя.

Станом на вечір суботи, 12 листопада, на визволених територіях Миколаївської області відсутні вода, світло й зв'язок. Проте вже найближчим часом населені пункти повертатимуть до нормального життя.

Про це очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомляє у зверненні, яке опублікував у своєму Telegram-каналі.

«Що стосується деокупованих територій, зокрема Снігурівки. Там немає води, світла, зв'язку толком. Там 48 населених пунктів, які були під окупацією. Ми завозимо гуманітарну допомогу туди повним ходом, зв'язок тільки на Starlink, важко працюється. Завтра спробуємо дефектувати по електриці, думаю встигнуть силовики стабілізаційні заходи, для того, щоб ми могли інженерів пускати на зв'язок, телебачення, тепло», - йдеться у повідомленні Кіма.

Бійці ЗСУ повідомили про звільнення Снігурівки на МиколаївщиніУкраїнські захисники 10 листопада повідомили про звільнення від російських окупантів населеного пункту Снігурівка Миколаївської області.

Водночас, керівник Миколаївської області додав, що до деокупованих територій вже була направлена гуманітарна допомога. Найближчим часом населені пункти почнуть повертати до повноцінного життя.

Зазначимо, що 10 листопада з'явилося повідомлення, що Сили оборони України визволили місто Снігурівка у Миколаївській області. Військові розвідувального батальйону підтвердили деокупацію міста, опублікувавши відеозвернення.

Нагадаємо, що 11 листопада ЗСУ визволили Херсон. Місто було тимчасово окуповане росіянами з 2 березня 2022 року.

Аналітики вважають, що відступ російських військ став наслідком успішних операцій ЗСУ і навряд чи стане пасткою для України. Крім того, після звільнення правого берега Херсонської області, в межах досяжності української артилерії опиняться три важливі дороги сухопутного мосту до Криму, а також логістичні об'єкти та склади боєприпасів окупантів.

Також стало відомо, що внаслідок ракетного удару росії по п'ятиповерховому житловому будинку в Миколаєві загинули шестеро людей. Розбір завалів ще триває.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: