Голова Миколаївської ОВА закликав не поспішати повертатися до деокупованих сіл

Читать на русском
Віталій Кім закликав українців поки що зберігати режим тиші про перемоги ЗСУ та не поспішати повертатися до звільнених сіл.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім закликав українців поки що зберігати режим тиші про перемоги ЗСУ та не поспішати повертатися до звільнених від російських окупантів населених пунктів.

Про це він заявив у відеозверненні у четвер, 10 листопада.

Відступ армії рф з Херсона: Залужний розповів, чого досягли ЗСУ за місяць важких боївУкраїнські військові з 1 жовтня до сьогодні повернули контроль над 41 населеним пунктом на Херсонщині. Тому так званий відхід армії росії - це результат зусиль та боротьби ЗСУ.

«Продовжуємо мовчати, бо все це справа військових. Ті люди, які виїжджали раніше зі Снігурівки, зі своїх населених пунктів, не поспішайте повертатися – рано», – сказав Кім.

Він додав, що жодні групи, делегації, журналісти – не допускаються у звільнені села. Ексклюзивне право знімати відео зараз лише у ЗСУ.

При цьому Кім уточнив, що громадяни, які до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну працювали в комунальній сфері, можуть зв'язуватися зі своїми керівниками, оскільки зараз планується повернення всього адміністративного персоналу на деокуповані території для того, щоб «звільнені населені пункти могли функціонувати повноцінно».

Він також розповів, що зараз триває підготовка до відновлення електро- та теплопостачання на деокупованих територіях, а також до відправлення наборів гуманітарної допомоги та медикаментів до звільнених населених пунктів.

Нагадаємо, українські військові 10 листопада повідомили про звільнення від російських окупантів населеного пункту Снігурівка Миколаївської області. У Миколаївській ОВА прокоментували цю інфоомацію.

Пізніше ЗСУ повідомили про звільнення ще двох сіл на Херсонщині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: