Моряки зможуть перетинати кордон, однак за певної умови: деталі

Читать на русском
Моряки матимуть можливість перетинати кордон лише за погодженням територіального центру комплектування.
Фото mind.ua

Моряки матимуть можливість перетинати кордон лише за погодженням територіального центру комплектування.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Моряки матимуть можливість перетинати кордон виключно за погодженням територіального центру комплектування. Уряд ухвалив відповідне рішення на сьогоднішньому засіданні», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, виїжджати за кордон буде дозволено чоловікам, які є членами екіпажів морських і річкових суден та продовжують працювати на суднах, а також студентам (курсантам) закладів освіти, які мають пройти практичну підготовку на судні.

«Україна – один зі світових лідерів за кількістю висококваліфікованих моряків. У світовому торговельному мореплавстві працює більш ніж 100 тисяч українців. Тож таке рішення дозволить забезпечити роботою тисячі моряків та збільшити надходження до бюджету», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, Кабінет міністрів дозволив із 1 вересня виїжджати за кордон чоловікам, які працюють в експортоорієнтованих компаніях.

Раніше Кабмін дозволив виїжджати за кордон працівникам підприємств залізничного транспорту, спортсменам, далекобійникам та водіям, які перевозять медичні вантажі та гуманітарну допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: