До держбюджету з початку року надійшло понад 4 млрд гривень «податку на Google» – Гетманцев

Читать на русском
У третьому кварталі до бюджету надійшло 1,5 млрд гривень податку на Google. Найбільші суми було сплачено Google Commerce Limited, Apple Distribution International Limited, Google Ireland Limited.
obozrevatel.com

З початку року до держбюджету України надійшло 4,129 млрд гривень від «податку на Google» – ПДВ, який мають сплачувати великі транснаціональні корпорації з електронних сервісів, що надаються в країні.

Про це повідомив нардеп від «Слуги народу», голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Податок на Google»: за якою ставкою оподатковують електронні послуги країни світуРозмір податку на ґуґл в Україні та інших країнах світу – на інфографіці Слово і діло. В Україні ставка становить 20 відсотків.

«Завершилося декларування з податку на Google за третій квартал 2022 року, за результатами якого держава отримає майже 40 млн доларів або 1,5 млрд. гривень. Найбільші суми були сплачені Google Commerce Limited, Apple Distribution International Limited, Google Ireland Limited. Загалом за 2022 рік міжнародні компанії вже сплатили податок на додану вартість з операцій з постачання електронних послуг фізичним особам на митній території України до державного бюджету України 4,129 млрд грн», – написав депутат.

Нагадаємо, Верховна рада у червні минулого року ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо введення ПДВ на цифрові послуги для світових технологічних гігантів. Докладніше про закон – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: