Податки наступного року не підвищуватимуть: нардеп назвав причину

Читать на русском
В Україні у 2023 році податки підвищувати не планується. До проекту держбюджету наступного року не подали податкових змін.
Фото Слово і діло

В Україні у 2023 році податки підвищувати не планується. До проекту держбюджету наступного року не подали податкових змін.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у четвер, 15 вересня, у Telegram.

Перший «воєнний» прогноз НБУ: що буде з зарплатами, цінами та комунальними тарифамиІнфляційний звіт Нацбанку України за липень 2022 року містить перший воєнний прогноз. У фіскальному регуляторі зорієнтували, якими будуть рівні безробіття та інфляції, як зміняться доходи населення, ціни на харчі, пальне та комунальні тарифи.

Він пояснив, що щороку до проекту державного бюджету після його реєстрації у Раді ще подавали податкові зміни. Цього року їх немає.

«Бачите податкові зміни до Бюджету 2023, так званий «ресурснмй» проект? Його немає і не буде цього року. Завжди, кожен Бюджет йшов податковий. Там підвищувались податки, адміністрування і навіть вставляли всякі хотелкі типу «майданчиків яценко» в обмін на голоси», - написав нардеп.

За його словами, так було у 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, частково у 2019 та 2021 році.

«Часто такі голосування проходили в останніх числах грудня, під ялинку, а бізнес вичитував зміни за день до їхнього вступу, 31 грудня. І ось в цьому році, не дивлячись на війну, податкових та «ресурсних» змін під бюджету не буде. Все залишається стабільним. Без додаткових змін, без 10% на імпорт і інших креативів», – пояснив Железняк.

Нагадаємо, Кабмін 13 вересня затвердив проект держбюджету України на 2023 рік. Документ розробило Міністерство фінансів. Наступного року витрати на оборону збільшать у чотири рази.

Прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що з 1 грудня 2022 року в Україні зросте мінімальна зарплата – до 6700 гривень (зараз 6500 грн.). У 2023 році, за його словами, підвищити її можливості немає.

У серпні в Україні продовжили податкову амністію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: