«Постановочне шоу»: в ЗСУ відреагували на «вихід» росіян із Херсона

Читать на русском
Заяви військового командування рф про нібито початок виходу з Херсона та правого берега Херсонської області можуть виявитися «постановочним шоу» та дезінформацією.

Заяви військового командування рф про нібито початок виходу з Херсона та правого берега Херсонської області можуть виявитися «постановочним шоу» та дезінформацією.

Про це повідомив голова Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі російського телеканалу Дождь.

Херсон обороняють від 30 до 50 тисяч окупантів – розвідкаВ українській розвідці оцінили тривалість боїв за окупований Херсон та зазначили, що ЗСУ потрібен час, щоб відбити місто.

За її словами, сьогоднішня заява міністра оборони рф Сергія Шойгу може бути елементом інформаційно-психологічної операції, так званої ІПСО, аби створити помилкове враження про справжні плани країни-агресора.

«Те, що зараз заявляється - це спроба... створити певне враження, що «зберігатиметься життя солдатів», «зберігатиметься мирне населення» - і чергова демонізація ЗСУ... Постановочне шоу з проголошенням таких серйозних і «складних» рішень - це давно зрозумілий метод виправдання себе», – сказала вона.

Гуменюк додала, що росіяни створили кордони оборони, а регулярні війська окупантів перебувають на місцях та готові тримати оборону.

Сьогодні, 9 листопада, стало відомо, що росія збирається відвести свої війська з Херсона та «зайняти оборону лівим берегом річки Дніпро в Херсонській області».

Проте радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначає, поки що рано говорити про виведення російських військ із Херсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: