Затримано російських диверсантів, які готували вбивства командирів Сил спеціальних операцій ЗСУ

Читать на русском
СБУ затримала членів російської ДРГ, які готували вбивства командирів Сил спеціальних операцій ЗСУ.
Фото: СБУ

У Києві та Сумській області Служба безпеки України нейтралізувала диверсійно-розвідувальну групу ФСБ. Одним із завдань диверсантів була підготовка вбивства командирів Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Про це повідомили у СБУ.

СБУ проникла у лави ФСБ, щоб затримати ексначальника кримського управління – МалюкСБУ провела агентурно-технічне проникнення до лав ФСБ, щоб отримати докази в держзраді і затримати колишнього начальника управління в Криму Кулініча.

«Встановлено, що диверсанти розвідували пункти дислокації та переміщення українських військ на території столиці та в прикордонних районах північного сходу нашої держави. Одним із їхніх головних завдань був збір персональних даних та місць перебування командирів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ. Отриману інформацію агресор планував використати для підготовки до фізичної ліквідації українських захисників та знищення їх озброєння і військової техніки», – розповіли правоохоронці.

Як з'ясувало слідство, група була сформована кадровим співробітником ФСБ. До її складу увійшов мешканець прикордонного району Сумської області, завербований на початку війни російською спецслужбою.

СБУ затримала диверсантів, коли вони забирали зброю із заздалегідь облаштованої схованки на Сумщині.

Під час огляду схованки правоохоронці виявили: дві протитанкові міни ТМ-62М із підривниками, дві бойові гранати РГО із запалами та автомат Калашникова зі спорядженим магазином.

Крім того, під час обшуків на місцях проживання зловмисників виявлено комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами конспіративного листування з представником ФСБ.

Нагадаємо, у серпні було знешкоджено російську диверсійно-розвідувальну групу, члени якої хотіли ліквідувати міністра оборони Олексія Резнікова, керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова та відомого українського активіста.

Нещодавно СБУ затримала директора підприємства «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: