Правохоронці ідентифікували майже 168 тисяч росіян, які воювали проти України

Читать на русском
В Україні ідентифікували майже 168 тисяч росіян, які брали участь у війні. Всього поліцейські відкрили понад 42 тисячі кримінальних проваджень.
Ілюстративне фотоФото – Нацполіція

З початку повномасштабного вторгнення поліцейські відкрили понад 42 тисячі кримінальних проваджень через воєнні злочини, які чинили російські окупанти.

Про це розповів заступник Голови Національної поліції України Максим Цуцкірідзе, передає Нацполіція у Telegram.

Відомо, що правоохоронці фіксують злочини за трьома напрямками – вчинені на тимчасово непідконтрольній Україні території, обстріли мирного населення та інфраструктури, а також фіксація злочинів на деокупованих територіях.

«Всерйоз ще не починали»: як після восьми місяців війни скоротився військовий потенціал росіїЯк за час повномасштабного вторгнення в Україну скоротився військовий потенціал росії, скільки особового складу та техніки знищено – на інфографіці.

Слідчі дії зараз тривають на звільнених територіях Київщини та Харківщини, а також на частині Херсонщини та Миколаївщини. Крім того, поліцейські встановили 6 600 загиблих, яких розстріляли та закатували росіяни.

«Ми виявляємо масові захоронення цивільних громадян, в тому числі людей, які здійснювали евакуацію з цих районів. Ми виявили 37 місць, де насильно утримувалися цивільні громадяни. Це тільки на деокупованих територіях. Ми розуміємо, що є ще 27 таких місць на наших окупованих територіях і 7 – на території рф, де здійснюються тортури відносно наших громадян», – підкреслив Цуцкірідзе.

Нагадамо, війська рф продовжують вести наступ на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. ЗСУ вдалося атакувати 12 районів зосередження особового складу ворога.

Водночас в Україні 7 листопада ліквідовано ще 710 російських окупантів – найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Авдіївському напрямах. Загальні втрати армії рф становлять 77 тисяч 170 військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: