Будівництво другої «Мрії»: у компанії «Антонов» повідомили нові подробиці

Читать на русском
За наявною експертною оцінкою, на теперішній час є близько 30 відсотків комплектуючих, які можна використати для другого зразка літака.
Фото: liga.net

У інформації щодо будівництва другого літака Ан-225 «Мрія» замість того, який був знищений військами рф під час бойових дій у Гостомелі, була допущена неточність.

Про це повідомляє держпідприємство «Антонов» на сторінці у Фейсбук.

Як зазначається, у викладенній інформації з посиланням на в.о. генерального директора ДП «Антонов» щодо побудови нової «Мрії», поширеною виданням «Bild» та деякими українськими ЗМІ, була допущена неточність.

«Наразі розпочалися конструкторські роботи в цьому напрямку. За наявною експертною оцінкою, на теперішній час є близько 30 відсотків комплектуючих, які можна використати для другого зразка літака. Вартість побудови літака оцінюється щонайменше у 500 млн Євро. Проте про конкретну суму поки говорити зарано. Більш детальну інформацію буде поширено після перемоги України у війні», - повідомляють у компанії.

Нагадаємо, у понеділок, 7 листопада, стало відомо, що Україна розпочала будівництво другого літака «Мрія».

27 лютого під час атаки російських військових на аеродром у Гостомелі було знищено флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія».

«Мрія» перебувала на ремонті, тож не встигла вилетіти з країни. Проте в Укроборонпромі пообіцяли відновити літак - на це знадобиться 3 млрд дол та 5 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: