Україна розпочала будівництво другого літака «Мрія» – директор «Антонова»

Читать на русском
Україна почала будівництво другого літака Ан-225 «Мрія» замість того, що був знищений військами рф під час бойових дій у Гостомелі.

Україна розпочала будівництво другого літака Ан-225 «Мрія» замість того, що був знищений військами рф під час бойових дій у Гостомелі.

Про це повідомив генеральний директор держпідприємства «Антонов» Євген Гаврилов, пише Bild.

Парад на День Незалежності: яка техніка була представленаЯка військова техніка була представлена на параді 24 серпня в Києві та Одесі – на інфографіці.

«Роботи ведуться у секретному місці. Другий Ан-225 буде забезпечений як новими деталями, так і частинами літака, що постраждав», — розказав

За його словами, друга «Мрія» готова уже на 30%. Вартість будівництва оцінюється в €500 мільйонів. Зібрати гроші допоможе міжнародний аеропорт Лейпциг/Галле, де тимчасово базується авіакомпанія «Антонова» і куди часто літав Ан-225.

Нагадаємо, 27 лютого під час атаки російських військових на аеродром у Гостомелі було знищено флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія».

«Мрія» перебувала на ремонті, тож не встигла вилетіти з країни. Проте в Укроборонпромі пообіцяли відновити літак - на це знадобиться 3 млрд дол та 5 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: